Guy and Cor Gallery

Over Charles Fazzino

Charles Fazzino werd geboren in 1955 en is de zoon van een Finse beeldhouwer (Irene) en een Italiaanse mode-schoenontwerper (Salvatore). Hij volgde zijn eerste formele kunstopleiding als 7e klasser in 1967 en studeerde later in 1977 af aan de School of Visual Arts in Manhattan met een graad in bachelor in de kunst.

Hij is een Amerikaanse popartiest, bekend om zijn zeefdrukzeefdrukken in een 3D-pop-artstijl. Zijn kunstwerken bevatten invloed van stadslandschappen, sportevenementen en moderne beroemdheden.

Fazzino staat vooral bekend om de driedimensionaliteit van zijn zeefdrukzeefdrukken. Terwijl hij in 1980 op de vakbeurzen voor juristen in Florida exposeerde, volgde Fazzino een 3-D papieren lessen in een kunstwinkel. Hij experimenteerde met de techniek en toonde zijn eerste driedimensionale afdruk op de Greenwich Village Art Show in New York City in mei. Fazzino kwam in het galerijcircuit toen hij zijn eerste 3D-offsetlithografieën verkocht aan een galerij in Michigan. Hij begon het zeefdrukproces in 1986 te gebruiken.

Tegenwoordig wordt het kunstwerk van Fazzino verkocht en tentoongesteld in galeries, musea en kunsttentoonstellingen in meer dan 20 landen wereldwijd. Een meerderheid van zijn evenement-specifieke illustraties voor grote evenementen vertegenwoordigt The Super Bowl, The Grammy Awards, The Pori Jazz Festival, Major League Baseball All-Star Game en de Daytime Emmy Awards