Guy and Cor Gallery

Over DeVon-Popart

DeVon werd geboren in Hollywood, CA in 1968, acht maanden na de tragische dood van zijn vader, een jonge ambitieuze filmproducent. Zijn moeder, een zangeres, verliet Hollywood met de familie en verhuisde naar de Bay Area waar ze hertrouwde. Na enige tijd verhuisde het gezin weer naar een klein landelijk stadje in de buurt van Park City, Utah.

Daar blonk DeVon uit in klassieke en jazzmuziek en ontving hij een studiebeurs voor muziek.

Na commercieel succes zeefdrukkunstontwerp gecombineerd met dada-poëzie op T-shirts voor rockconcerten en speciaalzaken, veranderde hij echter zijn diploma in beeldende kunst.

Tijdens de academische carrière van DeVon in schilderen en tekenen aan de Universiteit van Utah kreeg hij de aandacht van De Dean of Fine Arts, die hem sponsorde om een ​​innovatieve bacheloropleiding genaamd Arts Promotion aan te passen.

Deze graad zou zijn commerciële carrière garanderen door middel van specifieke zakelijke en marketingcursussen die leidden tot een stage bij het curatorenkantoor van het Supreme Court van de Verenigde Staten. Hij volgde uitgebreide studies in het buitenland van kunstgeschiedenis en taal in Europa, waar hij vloeiend Spaans, Frans en Italiaans sprak. Na zijn afstuderen bleef DeVon samenwerken met andere kunstenaars en hun werk promoten door het beheren en bezitten van galerijen in Beverly Hills. Laguna Beach, Carmel, San Francisco, Park City en Aspen. Hij heeft les gegeven in Academies of Art in Rusland, Frankrijk, Italië, China en Zuid-Amerika.