Guy and Cor Gallery

Over Thomas- Moving Sculptures

"Moving Sculptures" van Thomas is een verzameling 3D-sculpturen gemaakt rond een stijl van kinetische kunst genaamd Op Art, die een optische illusie van beweging creëert. Terwijl je naar de ogenschijnlijk platte sculpturen loopt, doemen ze op naar je, waardoor een desoriënterende, 'ontroerende' ervaring ontstaat. kinetische kunst is terug te voeren op impressionisten als Monet en Degas die in hun schilderijen de menselijke beweging probeerden uit te drukken.

Thomas is van mening dat elke "bewegende sculptuur" moet worden beschouwd als een unieke verklaring en alleen moet worden beoordeeld op zijn visuele effect. Zijn werk wordt bepaald door zijn manipulatie van perspectief en onze ruimtelijke percepties. Hij begint met het ontwerpen van een geometrische vorm die zijn creatieve visie voor elk thema interpreteert.

Vervolgens maakt hij elk uniek handgemaakt beeld door eerst met de hand te knutselen en de driedimensionale vorm uit hout te assembleren. Verschillende creatieve kunsttechnieken en mediums worden vervolgens met de hand toegepast op elke individuele sculptuur om buitengewone optische illusies te creëren die nieuwe visuele ervaringen bieden.

Thomas is een van de weinige kunstenaars ter wereld die deze unieke techniek onder de knie hebben.

Thomas is een kunstenaar aan de westkust van de VS die het grootste deel van zijn tijd rond de wereld reist en de grote musea bezoekt voor inspiratie en ideeën voor toekomstig werk. Hij combineert zijn artistieke talent met zijn wiskundige expertise om deze ongewone "bewegende sculpturen" te produceren.

Hij wordt sterk beïnvloed door pop-art, graffiti en surrealisme.

Thomas daagt onze waarnemingen voortdurend uit

Meer van Thomas- Moving Sculptures