Over ons

Guy van Grinsven ( Maastricht 1949) & Cor Jongen (Maastricht 1953) 

Cor Jongen (r) is een liefhebber en verzamelaar van een drietal Amerikaanse kunstenaars: De Von, Fazzino en Thomas. Hij kent ze persoonlijk en heeft ze ook gevolgd in hun werk. Recent is Thomas door hem persoonlijk in contact gebracht met de foto’s van Guy van Grinsven. Daaruit zijn de kunstwerken “Guy by Thomas” ontstaan. Unieke panorama foto’s van Guy van o.a. Maastricht verwerkt in een ‘Moving Door Sculpture’ kunstwerk achter mysterieuze open en gesloten deuren.Guy van Grinsven


Guy van Grinsven begon zijn loopbaan als vliegtuigconstructeur bij vliegtuigbouwer Fokker. Fotograferen was aanvankelijk zijn hobby, maar hij volgde wel al een opleiding aan de Nederlandse Fotovakschool. Na het behalen van dit vakdiploma kon hij aan de slag als fotograaf en heeft zo in Amsterdam bij diverse internationaal werkende reclamefotostudio’s zijn ervaring opgedaan. Voordat hij zich als zelfstandige fotograaf, werkend onder de naam StudioPress, vestigde in Maastricht was hij voor een periode van 3 jaar als fotograaf in dienst van het Nationaal Fotopersbureau (NFP) dat tevens Nederlands correspondent was van Associated Press. Als zelfstandig fotograaf  heeft hij de hele wereld afgereisd en was ook ooggetuige van de aanslag op de WTC in New York op 9/11. Deze fotobeelden alsook zijn videoverslag over deze aanslag zijn over de hele wereld te zien geweest.

Vanaf 2012 heeft hij zich toegelegd op het maken van fotoboeken over steden en hun omgeving, vooral in de Euregio Maas-Rijn. In 2018/2019 is er een grote overzichtstentoonstelling geweest van zijn hele oeuvre onder de titel’OverLeven” in het Museum a/h Vrijthof in maastricht en is er een begeleidend XXL fotoboek verschenen onder dezelfde titel.